Široki u finišu slomio Leotar

Liga 10

Široki u finišu slomio Leotar

M. Šljivak

Košarkaši Širokog pobijedili su Leotar 83:75 u meču 18. kola Lige 10 košarkaškog prvenstva BiH.

Interesantan meč viđen je na Pecari, a na kraju je posljednja dionica odlučila pobjednika.

Većim dijelom ovog meča igrala se izjednačena košarka. Široki je na poluvremenu imao tri poena prednosti (45:42), najveća razlika koju su imali u ovom meču je plus osam, ali je Leotar bio konstantna prijetnja.

Međutim, do iznenađenja na Pecari gosti iz Trebinja nisu mogli. Iako su do samog kraja bili u igri na kraju je Široki dosta dobrom igrom u posljednjoj dionici došao do pobjede i trijumfa u ovom meču.

Do pobjede je domaći tim vodio Dalibor Peršić sa 20 poena, dok su Pelkić i Ninković kod gostiju ubacili po 16 poena.

Liga 10, 18. kolo:

Široki - Leotar 83:75 (23:20, 22:22, 15:16, 23:17).

Široki: Kaštropil 15, Šušak, Močnik 6, Čolak 13, Peršić 20, Zubac, Karačić 9, Čović, M.Drežnjak 12, D.Drežnjak 2, Batinić 6, Damjanović.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Leotar: Kovačević, Stevanović 8, Aleksić 12, Pelkić 16, Mijović, Zelenović, Lužaić 2, Radmilović 6, Radović 6, Fekete 8, Ninković 16, Milanović 1.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi