Široki u odbranu kreće iz Posušja

Osmina finala košarkaškog kupa BiH

Široki u odbranu kreće iz Posušja

Široki Eronet, aktuelni osvajač Kupa BiH u košarci, u osmini finala našeg najmasovnijeg takmičenja igraće protiv Posušja u gostima, dok će Bosna ASA BHT snage odmjeriti sa relativno nepoznatom sarajevskom ekipom Triland.

Ovo je epilog žrijeba koji je održan u prostorijama Košarkaškog saveza BiH.
Parovi: Posušje - Široki Eronet, Brotnjo - Zrinjski HTM, Grude - SL IAT Leotar, Novi Grad Atal - Sloboda Dita, Triland - Bosna ASA BHT, Vitez - Slavija, OKK Čelik - Borac Nektar, Mladost - Igokea Partizan.

Mečevi osmine finala igraće se 20. i 21. decembra, osim susreta Triland - Bosna ASA BHT koji je zakazan za 6. januar (utorak) u skladu sa NLB kalendarom.
Žrijeb za utakmice četvrtfinala Kupa BiH održaće se u petak, 9. januara 2009. godine u 12 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.