Široki u samoj završnici uspio da savlada Sparse

Polufinale doigravanja za prvaka

Široki u samoj završnici uspio da savlada Sparse

E. Škorić

Košarkaši Širokog tijesno su slavili protiv Sparsa (76:75) u prvoj utakmici polufinala doigravanja za prvaka BiH.

Široki je na Pecari stigao do teške pobjede, te je poveo s 1:0 u seriji protiv Sparsa.

Domaći tim je imao plus devet nakon prve dionice (30:21), ali su gosti iz Sarajeva do poluvremena uspjeli da smanje na tri razlike (46:43).

Široki je bio bolji u trećoj dionici, pa je stigao ponovo do devet poena prednosti pred početak zadnje dionice.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Sparsi su uspjeli da se vrate, vodili su 75:73 sedam sekundi prije kraja, ali je Katić ubacio uz dodatno slobodno bacanje, pa je Široki stigao do trijumfa.

Drugi meč igra se u Sarajevu, a eventualna mjastorica na Pecari. Katić je sa 21 poenom predvodio Širokobriježane, dok je Novačić ubacio 15, a Mimica 13 poena. Kod gostiju je Nikolić bio najbolji sa 15 poena, dok su Zahiragić i Buza ubacili po 12.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.