Široki upisao drugu pobjedu, Mladost slavila u Trebinju

Liga za opstanak

Široki upisao drugu pobjedu, Mladost slavila u Trebinju

E. Škorić

Košarkaši Širokog i Mladosti upisali su večeras pobjede u Ligi 6.

Širokobriježani su ostvarili dvije pobjede u prva dva kola. Nakon gostujuće pobjede nad Mladosti, kod kuće su razbili Građanski sa 90:70.

Moćnik je ubacio 19 poena uz 10 asistencija u pobjedi Širokog, Karačić je dodao 14 poena, Dreznjak 13, koliko je ubacio i Peršić. Na drugojs trani Marojević je ubaio 18, a Damjanac 16 poena, dok je Marković uz 13 poena dodao i devet skokova.

Mladost je tijesno poražena od Širokog u prvom meču, ali je večeras u Trebinju sa 89:81 bila bolja od Swisslion Leotara. 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Nišanović je ubacio 22, Bocka 16, a Patković 15 poena u pobjedi gostiju, dok su Aleksić i Mijović ubacili po 23 za Leotar, dok je Pelkić dodao 18 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi