Široki Wwin deklasiran u Beogradu

Loše drugo poluvrijeme

Široki Wwin deklasiran u Beogradu

Powered by:
U prvoj utakmici 20.  kola regionalne košarkaške ABA lige prvak Bosne i Hercegovine Široki Wwin poražen je u Beogradu od Partizana rezultatom 86:59.
Prvo poluvrijeme utakmice u Pioniru proteklo je u veoma tvrdoj i agresivnoj igri obje ekipe. Naš prvak je imao konstantno vodstvo, dok je Partizan uglavnom stizao prednost. Prvi period je završen vodstvom Širokog 21:20, da bi do poluvremena ta prednost iznosila četiri rezlike u korist prvaka Bosne i Hercegovine 36:32, a imali su i u jednom trenutku  prednost od šest poena.

Drugo poluvrijeme Široki je otvorio veoma loše. Već nakon tri minute igre prvi centar našeg prvaka Darko Planinić je morao napustiti susret zbog pet ličnih grešaka. Izabranici Ivana Velića pravili su dosta grešaka u fazi napada, te je Partizan serijom od 11:0 prešao u vodstvo, koje je na kraju trećeg perioda iznosilo plus 59:45. Interesantno je da je u ovoj dionici Široki izgubio nevjerovatnih 14 lopti.

I u zadnjoj dionici očajna igra Širokobriježana koji su na kraju iz Beograda ispraćeni sa minusom od 27 poena.

Miroslav Raduljica je u ovom susretu predvodio Partizan sa 19 poena, Mačvan i James su dodali po 13. Kod Širokog Coleman Collins je bio najefikasniji sa 13 poena.

Jadranska liga