Široki Wwin osigurao finale Kupa

Nadmoćno otvaranje Final Foura za domaćine

Široki Wwin osigurao finale Kupa

Igrači Širokog Wwina su nakon pobjede nad Mladosti (108:82) u polufinalu Kupa BiH došli u mogućnost da u finali brane ovaj trofej osvojen prošle sezone. Nakon pobjede nad gostima Široki će se boriti za svoj osmi trofej.

Obje ekipe pucački su odlično otvorile utakmicu. Igrači Mladosti bili su nešto opušteniji, te zbog toga bilježimo dva njihova značajnija vodstva tokom prvih 10 minuta, (8:4) u 3. minuti i (24:18) u 8-oj. 

U samoj završnici prvog perioda i u nastavku drugog igrači Širokog Wwina igraju mnogo angažovaniju odbranu i brži napad tako da dolaze do serije 3:12. Ubrzo nakon toga pišemo i najveće vodstvo za domaći tim (30:37). U tim minutama nije ih omela niti isključujuća kazna za domaćeg trenera Ivana Velića.

Ipak, sa serijom 7:0 uzvraća i Mladost tako da je do kraja prvog poluvremena rezultatski egal još uvijek bio na snazi (48:43).  

Početak drugog poluvremena pripada igračima iz Širokog Brijega. Naletilić, Pilepić i Planinić najzaslužniji su za najveću prednost za Široki Wwin u 23. minuti (43:54).
Od tog trenutka prednost se stalno diže i igrači Širokog Wwina polako, ali sigurno utakmicu privode kraju.

U timu iz Širokog Brijega najviše poena, 19 postigao je Barać, Naletilić 17 i Collins 15. U timu iz Mrkonjić Grada istakao se Kežić sa 28 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.