Širokom derbi začelja protiv Zadra

ABA liga

Širokom derbi začelja protiv Zadra

E. Škorić

Košarkaši Širokog Brijega deklasirali su Zadar u nedjeljnoj utakmici 23. kola ABA lige rezultatom 72:58.

Širokobriježani su na Pecari upisali šestu pobjedu, ali jako vrijendu u derbiju začelja. Bio je to duel posljednjeplasiranog Širokog i 13. plasiranog Zadra.

Zadrani su u prvoj četvrtini slavili sa 23:19, ali Široki je odigrao fantastično drugu dionicu (16:7), pa je stekao prednost na poluvremenu od pet poena (35:30). Domaći košarkaši su u nastavku bili bolji, te se njihova prednost samo povećavala. Završeno je rezultatom 72:58.

Jones je domaće predvodios a 22 poena, dok je Pašalić ubacio 18. Kod Zadrana je najbolji bio Lyons sa 24 poena.

U srbijanskom derbju Mega Vizura je slavila u dramatičnoj završnici u Kraagujevcu protiv Radničkog rezultatom 86:84. Megu je predvodio iskusni bh. centar Ratko Varda sa 17 poena, dok je Mičić ubacio 15, Dangubić 13, a Jokić 12. Kod Radničkog je najefiaksniji sa 16 poena bio Brkić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.