Širokom pobjeda protiv Mladosti u Laktašima
Foto: ABA

Kvalifikacije za ABA 2 ligu

Širokom pobjeda protiv Mladosti u Laktašima

M. Šljivak

Košarkaši Širokog pobijedili su Mladost iz Mrkonjić Grada 78:65 u prvom susretu na kvalifikacionom turniru za plasman u ABA 2 ligu.

Širokobriježani su za nijansu bili bolji tim i na kraju su ostvarili važnu pobjedu u ovom duelu.

Prvi period donosi dosta izjednačenu košarku. Igralo se koš za koš, a nakon deset minuta igre Široki je imao dva poena prednosti, 17:15.

Gotovo preslikana igra viđena je i tokom druge dionice. Široki je doduše mnogo češće imao prednost, u pojedinim trenucima su imali i šest poena prednosti, da bi na odmor otišli sa plusom od pet poena, 38:33.

Široki je u trećoj dionici prelomio ovaj susret. Krenuli su žestoko u nastavku meča i prednost je iz napada u napad rasla, da bi u jednom trenutku imali i 17 poena prednosti, 55:38. Međutim, Mladost je u završnici ovog dijela igre uspjela da smanji zaostatak i na ulasku u posljednju dionicu su imali kakvu-takvu šansu sa minusom od 12 poena, 58:46.

Međutim, tim iz Mrkonjić Grada nije uspio da se vrati u meč. Široki je bez većih problema dovršio posao u ovom duelu i stigli su do pobjede u prvom duelu na turniru.

Mateo Drežnjak je predvodio ekipu s Pecare u ovom meču sa 20 poena, Marshall je dodao 14, a Dario Drežnjak 13 poena. Kod Mladosti najefikasniji je bio Sreten Knežević sa 18 poena.

Široki će na parket ponovo sutra kada od 17 sati igraju meč protiv tuzlanske Slobode. Eventualnom pobjedom osvojili bi ovaj turnir, te bi se borili za plasman u ABA 2 ligu sa ekipama Sutjeske, Vršca i Primorske na turniru koji se također igra u Laktašima od 27. septembra.

Kvalifikacije za ABA2 ligu:

Široki - Mladost 78:65 (17:15, 21:18, 20:13, 20:19)

ŠIROKI: Naletilić 9, Lončar 7, J.Planinić, A.Planinić, Čolak, Zubac 3, Marshall 14, Karačić 12, Čović, M.Drežnjak 2', D. Drežnjak 13, Batinić.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Mladost: Majić 4, Aleksić 16, Jotić, Mijović 12, Srdić, Knežević 18, Kljajić, Ljuboja, Milanović 5, Janjetović 2, Torbica 6, Dumić 2.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi