Sjajan nastup Muse u pobjedi Cedevite

Ubacio 10 poena

Sjajan nastup Muse u pobjedi Cedevite

M. Šljivak

Košarkaši Cedevite uvjerljivo su savladali Union Olimpiju 82:58 u susretu 10. kola ABA lige, a u ovom susretu je sjajan nastup imao bh. reprezentativac Džanan Musa.

Pobjednik ovog duela nijednog trenutka nije dolazio u pitanje. Cedevita je iz napada u napad povećavala razliku, te su na kraju slavili s 24 poena prednosti.

Trener zagrebačkog tima Veljko Mršić u ovom susretu je dao veliku minutažu i Džananu Musi.

Mladi bh. košarkaš je to maksimalno iskoristio. Ubacio je 10 poena, imao je pet skokova, dvije ukradene lopte i jednu asistenciju za 18 minuta na parketu.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Od njega su jedino efikasniji bili Pullen i Bilan sa po 11 poena, dok je kod Olimpije Sava Lešić ubacio 16 poena. Nemanja Gordić je kod Cedevite ubacio pet poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.