Sjajan niz: Košarkašice BiH savladale i Island

U18 Evropsko prvenstvo B divizije

Sjajan niz: Košarkašice BiH savladale i Island

E. Čaušević

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine do 18 godina večeras je upisala treću pobjedu na Evropskom prvenstvu B divizije, te su izborile plasman u četvrtfinale.

Naše košarkašice su večeras u Sarajevu snage odmjerile protiv selekcije Islanda, te su slavile sa 88:72. Ovo je bila treća pobjeda za BiH nakon trijumfa protiv Finske i Portugala.

Bh. košarkašice su od samog meča nametnule svoj tempo u ovoj utakmici, a prvu dionicu dobili su u svoju korist sa 25:16. U drugoj četvrtini košarkašice Islanda su zaigrale nešto bolje, ali naš tim je na pauzu otišao sedam poena prednosti (42:35).

Ni u trećoj četvrtini nije bilo promjena, naše košarkašice su nastavile sa sjajnom igrom za koje Islanđanke nisu imale odgovor. Sve to dovelo je to treće pobjede naše ekipe s rezultatom 88:72.

Ponovo najefikasnija košarkašica u našem timu bila je Melisa Brčaninović koja je postigla 24 poena, uz deset skokova i dvije asistencije. Istakle su se i Milina Mišelić, te Nikolina Zubac sa po 20 poena. S druge strane, u ekipi Islanda najefikasnija bila je Emelia Osk Gunnarsdottir sa 19 poena.

Evropsko prvenstvo B divizije U18, 3. kolo:

BiH - Island 88:72

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi