Sjajan otpor Bosne protiv Cedevite, ali ipak poraz

Turnir "Mirza Delibašić"

Sjajan otpor Bosne protiv Cedevite, ali ipak poraz

U glavnom gradu Bosne i Hercegovine se danas i sutra igra međunarodni memorijalni turnir "Mirza Delibašić" u znak sjećanja na proslavljenog bh. košarkaša. 

U drugom polufinalnom meču snage su odmjerili Bosna Royal Jelly i Cedevita, a na kraju zagrebački klub jeuspio slaviti s pola koša razlike - 81:80. 

Studenti su pružili veoma dobar otpor i tokom cijele utakmice rezultat je bio u egalu. Prva četvrtina je okončana rezultatom 21:17 u korist Cedevite, da bi druga protekla u boljoj igri Bosne Royal Jelly koja je okrenula rezultat i na poluvrijeme otišla s prednošću od 45:42. 

Stečenu prednost Bosna je uspjela zadržati i u trećoj četvrtini, a potom je uslijedila neizvjesnost. U posljednju minutu ušlo se kod rezultata 78:78, a nakon što je trica Stocktona gostima donijela prednost od 81:78, Vasiljević je sa linije slobodnih bacanja smanjio rezultat na samo pola koša razlike. Imala je potom Bosna i šut za pobjedu, ali pokušaj za tri poena je bio neprecizan.

Kod Studenata najefikasniji su bili Vasiljević sa 19 poena, Dragičević je postigao 16, a Delialić 13. Na drugoj strani najefikasniji je bio Bilan sa 18 poena, dok je tri manje postigao James. 

Zaprati KK Bosna Royal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
KK Bosna Royal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi