Sjajna Brčaninović za novu pobjedu Jedinstvo BHTelecoma

Tuzlanske košarkašice bolje od gošći iz Banja Luke

Sjajna Brčaninović za novu pobjedu Jedinstvo BHTelecoma

E. Dindić

U 10.kolu Lige 11 za košarkašice u Tuzli su se sastale domaća ekipa Jedinstvo BHTelecoma i Mladi Krajišnik iz Banja Luke. 

U jednoj veoma zanimljivoj i interesantnoj utakmici na kraju pobjedu su odnjele domaće košarkašice rezultatom 85:73.  Iako rezultat govori da je utakmica bila relativno lagana za domaći klub na parketu je bila druga priča. 

U prvom periodu igralo se koš za koš, da bi pred sami kraj izabranice Mare Lakić Brčaninović ukrale dvije lopte i ovaj period dobijaju rezultatom 20:16.

U drugom periodu domaće košarkašice pojačavaju odbranu te i ovaj period dobijaju rezultatom 19:12, te na poluvrijeme odlaze sa prednošću od plus 11. Nakon 20.minuta semafor u dvorani Mejdan pokazivao je 39:28 u korist košarkašica Jedinstva. 

Treći period gošće iz Banja Luke koriste pad u igri domaćeg tima i iz minute u minutu tope prednost domaćih košarkašica. U 25.minuti susreta rezultat je glasio 50:45, a onda na scenu stupa sjajna u ovom susretu Melisa Brčaninović, pogađa dva napada i ponovo domaće košarkašice odlaze na osjetnu prednost. Nakon 30. minuta na semaforu je stojao rezultat 61:50 u korist izabranica Mare Lakić Brčaninović. 

Četvrti period i jedna i druga ekipa rutinski utakmicu privode kraju pa se ovaj period završava rezultatom 24:23 u korist domaćih košarkašica za konačnih 85:73. 

Veoma važna pobjeda za košarkašice Jedinstva koje nastavljaju svoju utrku za plasmanom u Ligu za prvaka. 

Kod domaćih košarkašica istakla se sjajna Melisa Brčaninović sa 36 poena 13 skokova i 4 asistencije, Jasmina Ahmetbegović upisala je 14 poena uz 13 skokova dok je Naida Ruščuklić postigla 11 poena uz 5 skoka. Kod ekipe Mladog Krajišnika Nikolina Zubac je postigla 20 poena uz 8 skokova, Dragana Zubac je dodala 19 poena i 5 skokova.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi