Sjajna igra i velika pobjeda naših juniora nad Litvanijom!

BiH blizu plasmana u četvrtfinale

Sjajna igra i velika pobjeda naših juniora nad Litvanijom!

Juniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je u 2. kolu grupe C odmjerila snage sa Litvanijom. U dinamičnoj i neizvjesnoj utakmici, pobjeda je pripala našoj selekciji koja je upisala pobjedu rezultatom 79:70.

Na početku utakmice dva tima su bila u potpunom rezultatskom egalu, a Litvanija je jedino vodstvo u prvom poluvremenu imala kada je vodila sa 6:4. Naši momci su od tog trenutka krenuli praviti seriju i koševima Talića i Gegića otići na 11:6, a na kraju prve četvrtine rezultat je bio 19:15 za BiH.

Na početku druge četvrtine uslijedila je potpuna dominacija naših juniora, koji su iz minute u minutu povećavali prednost. Prvo dvocifreno vodstvo Bosni i Hercegovini donio je Džanan Musa sjajnom trojkom za 25:15, a nakon toga je naš tim išao i do rekordnih +16. Sjajni su bili Marić, Zovko, Antunović, Gegić i Čampara, koji su predvodili naš tim do visokog vodstva.

Do kraja prvog poluvremena, Litvanci su uspjeli smanjiti rezultat i na odmor otići sa podnošljivih -6 (38:32), a najviše problema zadavali su nam Sedekerskis i Masiulis.

U trećoj četvrtini su se Litvanci u potpunosti vratili u egal, a na dvije minute do kraja su uspjeli doći do preokreta i povesti sa 52:50. Ipak, naš tim je do kraja preko Antunovića i Muse vratio prednost i na pauzu otišao sa +2 (54:52).

Naš tim je u posljednjoj dionici bio bolji tim na terenu i uspio je ponovo doći do dvocifrene prednosti i to na pet minuta do kraja, kada je Talić pogodio za 66:56. Do kraja utakmice, naši juniori su uspjeli sačuvati vodstvo te doći do pobjede rezultatom 79:70, zahvaljujući kojoj smo u vrlo dobroj poziciji da izborimo plasman u četvrtfinale.

Najefikasniji igrač Bosne i Hercegovine bio je Talić sa 19 poena, a Musa je dodao 17. Litvance je predvodio Sedekerskis sa 25 poena.

Evropsko prvenstvo, 2. kolo:

BiH - Litvanija 79:70 (19:15, 19:17, 16:20, 25:18)

BiH: Marić 9, Talić 19, Bojović, Nikolić, Gegić 13, Čerkezović 6, Čampara 1, Musa 17, Antunović 5, Zovko 9, Kobić

Litvanija: Velicka1 , Uleckas, Giedraitis, Sargiunas, Kulboka 6, Sedekerskis 25, Slavinskas 11, Marcinkevicius, Vasiliauskas 5, Masiulis 18, Jogela 4, Tubutis.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi