Sjajna Iriškić odvela Čelik do pobjede u Mejdanu

Košarkašice Čelika upisale novu pobjedu

Sjajna Iriškić odvela Čelik do pobjede u Mejdanu

E. Dindić

U okviru 19.kola Lige 11 Bosne i Hercegovine za košarkašice  u Mejdanu su se sastala domaća ekipa Jedinstvo BHTelecom i gošće ekipa KŽK Čelika. U jednoj sjajnoj utakmici na kraju slavile su gošće iz Zenice 78:87 ( 29:26;17:27;15:13;17:21).

U prvom periodu igrala se sjajna košarka viđeno je mnogo dobrih poteza i sa jedne i sa druge strane pa nakon 10.minuta na semaforu u Mejdanu bilo je 29:26 u korist domaće ekipe. 

Drugi period izabranice Slobodana Kecmana ulaze sjajno u susret, predvođeni Aldijanom Iriškić i ovaj period rješavaju u svoju korist rezultatom 27:17, te odlaze na poluvrijeme sa prednošću od plus 7. Nakon 20.minuta na semaforu u Mejdanu rezultat je glasio 53:46, u korist gošći iz Zenice. 

Treći period ponovo se bude domaće košarkašice  te sjajnom igrom pokušavaju da stignu gošče iz Zenice. Međutim kada god bih uspjele da se približe ekipi Čelika, sjajna Iriškić bi pogađala i tako održavala prednost ekipe iz Zenice. Ovaj period dobijaju domaće košarkašice rezultatom 15:13. Na semaforu u Mejdanu nakon 30.minuta rezultat je glasio 66:61 u korist gošći iz Zenice. 

Četvrti period ponovo ista meta isto ostojanje. Domaće košarkašice približe se na dva do tri poena zaostatka, a onda Iriškić pogodi trojku i odvede ponovo gošće na osjetniju razliku. Ekipa Čelika rutinski dobiva ovaj period rezultatom 21:17, za na kraju veliku pobjedu od 87:78. 

Kod domaćih košarkašica istakla se Melisa Brčaninović sa 41 poenom i 6 skokova, Jasmina Ahmetbegović je dodala 19 poena uz 6 skokova. 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Gošće iz Zenice predvodila je sjajna Aldijana Iriškić sa 37 poena, Sara Heljić je dodala 18 poena uz 11 skokova koliko je postigla i Nedžla Kovačević.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi