Sjajna partija Albijanića u porazu Lovćena od Sutjeske

Sjajna partija Albijanića u porazu Lovćena od Sutjeske

D. Rakanović

Košarkaši Lovćena, za koji odnedavno nastupa Draško Albijanić, poraženi su od Sutjeske rezultatom 73:63 u prvoj utakmici petog Memorijalnog turnira Ljubo Jovanović koji se održava u Nikšiću. 

Sutjeska je ključnu razliku napravila u prvom poluvremenu kada su stvorili dvocifrenu prednost (36:24), da bi u trećem periodu povećali razliku (57:40) i riješili svaku dilemu po pitanju pobjednika.

U posljednjem period Loveć uspijeva da smanji zaostatak i ublaži poraz. 

Bh. reprezentativac Draško Albijanić debitovao je za novi klub u ovoj utakmici i briljirao sa 24 postignuta poena. Pratili su ga Latković sa 11 i Kneževič sa 10 poena.

U redovima Sutjeske istakli su se Lalović sa 13, Bijelić sa 12 i Čvorović sa 11 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti