Sjajna trica sa zvukom sirene ipak neregularna?

Uložena žalba

Sjajna trica sa zvukom sirene ipak neregularna?

Rukovodstvo podgoričke Budućnosti uložilo je žalbu vodstvu ABA lige nakon subotnje gostujuće pobjede košarkaša Olimpije u dvoboju 8. kola.

Zmajčeki su u Podgorici trijumfovali nevjerovatnom tricom Jakova Vladovića sa zvukom sirene. Zadranin je uhvatio loptu u trku, i iz “kornera” igrališta je bacio iz očaja bacio i pogodio za pobjedu 76:78.

Ipak, ubrzo nakon završetka dvoboja iz Budućnosti su uložili službeni prostest uz tvrdnju kako je vrijeme isteklo prije Vladovićeva šuta.

"Pola sata poslije utakmice zajedno sa sudijom Jovčićem i kontrolorom Medanom smo pogledali snimak na kojem se jasno vidi da je koš neregularan i da je postignut nakon isteka vremena", izjavio je predsjednik Budućnosti Dragan Bokan.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Očekuje se da će vodstvo ABA lige o žalbi raspravljati u ponedjeljak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.