Sjajne partije Karahodžića i Atića za novu pobjedu

Bh. košarkaši razbili Rumune

Sjajne partije Karahodžića i Atića za novu pobjedu

E. Škorić

Mladi bh. košarkaši su na Evropskom prvenstvu B divizije za igrače do 20 godina deklasirali Rumuniju sa 73:58.

Naši košarkaši su nesretno izgubli od Hrvatske u drugom kolu grupe D Evropskog prvesntva, ali su u trećem kolu razbili Rumune sa 15 razlike.

Poslije prve četvrtine moglo se nagovijestiti u kojem smijeru ide večerašnji meč, pošto su bh. košarkaši vodili 19:7.

Uspjeli su se Rumuni vratiti, ali sjajnom igrom u zadnjih 10 minuta napravili smo razliku i stigli do uvjerljive pobjede.

Bh. reperzentacija je sada drugoplasirana sa omjerom 2-1, a ostaje nam još duel s Bugarskom i neophodna nam je pobjeda za prolaz u nokaut fazu. 

Novopečeni seniorski reprezentativac Kenan Karahodžić ubacio je 21 poen uz sedam skokova i jednu asistenciu, dok je Edin Atić imao double-double učinak sa 16 poena i 11 skokova, te pet asistencija. Aleksandar Lazić je ubacio 11 poenauz osam skokova. Na drugoj strani Ciotlaus je ubacio 18 poena, a dvocifren je sa 10 poena bio još Popa.

BiH - Rumunija 73:58

BiH: Lončar 13, Balić, Šarić, Durmo 1, Atić 16, Ćurevac 5, Lužaić 6, Majgafić, Polutak, Lazić 11, Garić, Karahodžić 21.

Rumunija: Boloni, Ionescu 3, Ciotlaus 13, Gheorghe 8, Andrei, Casale 7, Nicolescu 3, Petrache, Gheorghe D., Popa 10, Potovaca, Cate 9.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi