Sjajni Edin Atić predvodio AEK do pobjede

Bh. reprezentativac briljirao u prijateljskom susretu

Sjajni Edin Atić predvodio AEK do pobjede

AEK iz Atine je odmjerio snage s kiparskim AEK Larnacom u prijateljskom susretu, a Atinjani su, na kraju, slavili ubjedljivu pobjedu rezultatom 109-71.

Grci su furiozno krenuli od samog početka, pa je prva četvrtina završena rezultatom 34:25 u njihovu korist.

AEK iz Atine je na poluvremenu vodio s osam poena razlike, a bh. reprezentativac Edin Atić je, do pauze, bio perfektan iz igre, te je, uz šut 4/4 imao osam poena na svom kontu.

Grčka ekipa je i nakon pauze "dodala gas" i već u trećem periodu stigla do nedostižne prednosti.

Mladi Edin Atić je bio najefikasniji igrač svoje ekipe, ali i utakmice sa 19 poena, uz šut za dva poena 6/6 i za tri poena 1/2. Bh. košarkaš je za nešto manje od 25 minuta na terenu dodao i šest skokova, te dvije asitencije. 

U poražnoj ekipi AEK Larnace se istakao Devin Searcy sa 16 ubačenih poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi