Sjajni Gordić nedovoljan da bi se zaustavio Partizan

Poraz Igokee nakon produžetka

Sjajni Gordić nedovoljan da bi se zaustavio Partizan

E. Škorić

U  prvom nedjeljnom susretu 14. kola ABA lige košarkaši Partizana su, u Laktašima, rezultatom 83:80, poslije produžetka, savladali Igokeu.

Partizan je u gostima kod bh. predstavnika upisao jubilarnu 10. ovosezonsku pobjedu u ABA ligi, dok je za Igose ovo bio šesti poraz.

U prvoj četvrtini Igokea je bila sjajna, pa je nakon 10 minuta igre vodila 30:26. No, onda očajna druga dionica u kojoj domaći košarkaši ubacuju svega sedam poena naspram 20 Partizana. 

Sa devet poena prednosti Partizan je lakše igrao u nastavku, ali se Igokea u posljednjoj četvrtini uspijevala primaknuti na samo jedan poen u posljednjoj minuti. Gordić je ubacio jedno slobodno bacanje za 68:69, a zatim je naš reprezentativac promašio šut za tri. 

Lauvergne je na drugoj strani ubacio oba slobodna bacanja za vodstvo cnro-bijelih 71:68, a onda trojka Gordića za izjednačenje (71:71). Nekoliko uzbudljivih napada nije realizirano, pa se pobjednik morao odlučiti u petominutnom produžetku.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Dosta preokreta u pet dodatnih minuta, ali Partizan uspijeva da na kraju dođe do pobjede 83:80.

U sastavu Partizana mladi Bogdanović je bio najbolji sa 26 poena i 4 asistencije. Milosavljević je ubacio 13 poena, koliko i Gagić. U redovima Igokee Gordić je ubacio 22 poena uz 5 asistencija. Gipson je ubacio 17, baš kao i Jorović, a Williams 12 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.