Sjajni Gordić ovjerio pobjedu Cedevite

ABA liga

Sjajni Gordić ovjerio pobjedu Cedevite

M. Šljivak

Košarkaši Cedevite savladali su večeras u Domu sportova Budućnost iz Podgorice 88:85, te su na taj način izjednačili seriju (2:2) polufinala ABA lige.

Budućnost bolje ulazi u ovaj meč. Poveli su s 9:2, ali Cedevita serijom od 8:0 prelazi u vodstvo. Ekipe su se smjenjivale u vodstvu tijekom prve dionice, nakon koje je Budućnost imala poen prednosti, 19:18.

Zanimljivo je bilo i u drugoj dionici. Imala je Cedevita u nekoliko navrata šest poena prednosti, da bi se na odmor otišli sa plus četiri u korist domaćeg tima (40:36).

Nastavak donosi bolju igru zagrebačkog tima. Konstantno su vodili, ali su u finišu meča dopustili Budućnosti da se vrati u meč. Crnogorski prvak je stigao na minus dva (85:83), ali je Nemanja Gordić s linije bacanja ovjerio pobjedu Cedevite.

Cedevita je tako izjednačila u seriju (2:2), a odlučujući meč igra se u Podgorici.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Bh. reprezentativac Nemanja Gordić je u ovom meču bio među najboljim igračima Cedevite. Susret je završio sa 16 poena, koliko je ubacio i Roko Ukić. Za goste su Planinić i Reynolds ubacili po 13 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.