Sjajni Nurkić sredio i Široki

Poraz Širokog od Cedevite

Sjajni Nurkić sredio i Široki

M. Šljivak

Odlične partije bh. centra Jusufa Nurkića nastavljene su i u susretu protiv Širokog.

Njegova Cedevita je slavila pobjedu nad našim predstavnikom rezultatom 85:76.

Cedevita je od prvog trenutka ove utakmice povela. Nakon prvih 10 minuta igre stvorili su dvocifrenu prednost 25:15, da bi prednost u drugoj četvrtini rasla iz minute u minut. Na odmor je domaći tim otišao sa plusom od 18 poena 52:34.

Uspio je Široki u trećoj dionici da malo smanji prednost. Dobili su ovaj dio igre 24:18,  te su u posljednju dionocu ušli sa minusom od 12 poena 70:58. 

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Nije Cedevita dopustila Širokom da se previše približi u posljednjoj dionici. Održavali su svoju prednost, te su na kraju stigli do zaslužene pobjede u ovom susretu.

Jusuf Nurkić je za 12 minuta na parketu ubacio 11 poena, a Cedevitu je predvodio Nolan Smith sa 19 poena. Kod Širokog je Coles ubacio 13, a Jones je dodao 11 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije