Sjajni Omić vodio Olimpiju do pobjede nad Krkom

ABA liga

Sjajni Omić vodio Olimpiju do pobjede nad Krkom

M. Šljivak

Slovenački derbi u 25. kolu ABA lige odigrali su u Ljubljani domaća Union Olimpija i Krka iz Novog Mesta, a na kraju je domaći tim slavio pobjedu rezultatom 65:57.

Prva četvrtina donijela je dosta izjednačenu košarku. Ipak, u finišu ove dionice Krka igra nešto bolje, te je tim iz Novog Mesta nakon prvih 10 minuta imao tri poena prednosti, 19:16.

Vodila je Krka sve do finiša prvog poluvremena. Međutim, pali su u samoj završnici, pa je Olimpija  na odmor otišla s tri poena prednosti, 34:31.

Olimpija je imala prednost cijelim tijekom trećeg perioda. U jednom trenutku je bilo i sedam razlike, ali domaći košarkaši nisu uspjeli da prelome susret, pa se u posljednju dionicu ušlo sa dva razlike za Olimpiju, 47:45.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Utakmica je i u posljednjoj četvrtini bila veoma neizvjesna. Ipak, Olimpija je uspjela da dođe do pobjede u ovom susretu. 

Alen Omić je predvodio Olimpiju sa 18 poena i šest skokova, Dino Murič je dodao 17, dok je Buljan kod gostiju bio najefikasniji sa 16 poena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.