Sjajni Wright nedovoljan Olimpiji, Musa jako dobar

Wright briljira, Musa četiri poena

Sjajni Wright nedovoljan Olimpiji, Musa jako dobar

M. Šljivak

Sjajan meč u 23. kolu ABA lige odigrali u Ljubljani Union Olimpija i Cedevita, a na kraju su gosti iz Zagreba slavili pobjedu rezultatom 91:84.

Dosta promjene rezultata viđeno je u ovom meču, ali su na kraju odličnom igrom u završnoj četvrtini gosti stigli do pobjede.

Olimpija je bila konkretnija većim dijelom meča. Imali su u nekoliko navrata i sedam poena prednosti, ali su posustali u posljednjoj četvrtini. 

Koristila je Cedevita svaku grešku domaćih. Uspjeli su prelomiti meč u svoju korist i na kraju upisati pobjedu.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Bh. reprezentativac Džanan Musa pružio je solidnu partiju za goste. Proveo je na terenu devet minuta, te je ubacio četiri poena. James White i Fran Pilepić su bili najefikasniji kod Cedevite sa po 19 poena, na drugoj strani sjajan je bio i naš bivši reprezentativac Zack Wright sa 18 poena, šest skokova i osam asistencija

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi