Sjajnim Vitežanima četvrto mjesto u Pragu

Veliki uspjeh jedinog predstavnika naše zemlje

Sjajnim Vitežanima četvrto mjesto u Pragu

S. Mlaćo

Fantastičan, a slobodno možemo reći i historijski  uspjeh viteškog i bh. sporta priredili su nedjelju u Pragu momci iz 3×3 Streetball ekipe “Ecos Romari”.

Oni su na FIBA World Tour 3×3 masters turniru osvojili odlično četvrto mjesto i titulu četvrte najbolje Streetball ekipe u Europi. Uz to, član Ecos-Romari ekipe Željko Palavra proglašen je za najboljeg strijelca turnira. Željko je postigao fantastičnih 46 poena u samo četiri utakmice, te tako potvrdio potpunu dominaciju na ovom turniru.

Vitežani su bili blizu i plasmana u samo finale ovog turnira, no od njih je bila bolja ekipa Saskatoon iz Kanade (18:22) , koja je kasnije u finalu poražena od Ljubljane rezultatom 19:15.

Prvo mjesto pripalo je ekipi Ljubljane iz Slovenije, drugo Saskatoonu iz Kanade, dok je trećeplasirana ekipa Novi Sad Al Wahda (UAE). 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi