Sjećate li se trojke Dušana Kecmana?

Fantastična trojka za titulu

Sjećate li se trojke Dušana Kecmana?

M. Šljivak

Meč Cibone i Partizana na Final Fouru ABA lige ostaće upamćen kao jedan od najuzbudljivijih i najnevjerovatnijih svih vremena.

Partizan je usred Zagreba imao poen prednosti i dva bacanja Lawrencea Robertsa kojima bi vjerovatno došao do titule prvaka ABA lige.

Međutim, sudbina je htjela da ovaj meč ispiše povijest regionalne lige.

Roberts je oba bacanja promašio, Bojan Bogdanović je pogodio trojku za vodstvo Cibone 74:72, a slavlje na klupi Cibone i na tribinama Draženovog doma je već počelo.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Ipak, prerano su Cibosu počeli sa slavljem. Semafor je pokazivao šest desetinki do kraja utakmice. Dok su svi iz domaćeg tima slavili trojku, Dušan Kecman je trojkom s više od pola terena donio Partizanu titulu ABA lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.