Foto: Screenshot

Odigrao posljednji meč pred domaćim navijačima

Skenderija se u stilu oprostila od Saše Vasiljevića

E. Čaušević

Košarkaši Bosne večeras su u Skenderiji savladali Igokeu sa 90:81 u četvrtoj utakmici doigravanja za prvaka Bosne i Hercegovine.

Bosna je ovom pobjedom izjednačila na 2:2 u seriji i osigurala je majstoricu nakon koje ćemo saznati ime prvaka BiH. Meč u Skenderiji bio je emotivan za domaće navijače od kojih se oprostio legendarni košarkaš ovog kluba Saša Vasiljević.

Ovaj 35-godišnji košarkaš će završiti svoju karijeru nakon majstorice, a ovo mu je bila posljednja utakmica pred sarajevskom publikom. Vasiljević s terena izašao u samom finišu utakmice, te je dobio gromoglasan aplauz.

Možda ostaje žal što Skenderija nije bila ispunjena do posljednjeg mjesta jer je ovaj majstor to zaslužio. Ali,i pored toga njegov oproštaj je bio sjajan jer je sarajevska publika uz velike ovacije u historiju ispratila jednog od najboljih košarkaša ovog kluba i posljednjih desetak godina.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi