SKK Student bolji od Drine Birač

Meč 14. kola Prve muške lige RS

SKK Student bolji od Drine Birač

D. Vejo

U okviru 14. kola Prve muške lige Republike Srpske, Banjalučani su na gostovanju u Zvorniku savladali košarkaše Drine Birač rezultatom 59:66 (po četvrtinama 16:13, 8:22, 19:15 i 16:16), čime su se učvrstili na prvoj poziciji na tabeli.

Otvaranje meča svakako je pripalo domaćinu. Prva četvrtina prošla u znaku sjajnog šutera Gavrića, koji je svoj tim predvodio maksimlano skoncentrisano. Pa su tako u protivnčki koš ubacili 16 poena, čime je publika u Zvorničkoj dvorani bila zadovoljna.

Druga dionica donosi potpuni pad u igri košarkaša Drine. Nervoza je učinila svoje, tako da su tu vidjeli priliku gosti koji su predvođeni Srđanom Lončarom uspjeli da postignu velikih 22 poena, dok su Zvorničani svega osam.

Domaći košarkaši digli su ritam pa su tako u pretposljednjoj dionici zabili 19 koševa protivniku a za to su ponajviše zaslužni Rović i Gavrić koji su dobrom odbranom sprečavali protivnika da dođu u poziciju za šut.

Egal je viđen u zadnjem periodu meča kada su oba tima postigla po 16 poena.

Teško gostovanje bilo je za Banjalučane.

“Od samog starta bila je jedna veoma tvrda utakmica. Velika borba se tokom svih četvrtina vodila između nas i protivnika. Utakmicu smo dobili jer smatram das mo bili mirniji i skoncentrisaniji. Još jedna jako bitna pobjeda”, rekao je za SportSport.ba plejmejker Banjalučana, Srđan Lončar.

Najefikasniji u domaćem sastavu bio je Gavrić sa 20 postignutih poena, dok je kod gostiju to bio Srđan Lončar sa 17.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije