SKK Student bolji od Slavije 1996

Nastavljaju pobjednički niz

SKK Student bolji od Slavije 1996

D. Vejo

Četrnaesto kolo Prve muške lige Republike Srpske donijelo je sjajnu košarku u Banja Luku. Košarkaši tamošnjeg Studenta ponovo su pokazali dominaciju pobjedom nad Slavijom 1996 uvjerljivim rezultatom 77:56, po četvrtinama 21:20, 25:17, 17:9 i 14:10 čime su se učvrstili na prvoj poziciji na tabeli.

Igrači Aleksandra Ćikića bez premca su najbolji u ligi. Novom pobjedom nad Slavijom su ponovo dokazali kvalitet.

Prva četvrtina protekla je u odmjeravanju snaga. Ipak otvorenim šutevima i dobrom odbranom domaćini period okončavaju sa poenom razlike u svoju korist. Davidović je predvodio domaći tim tokom dionice.

Drugi period ponovo ista situacija. Pad koncentracije iskorištavaju domaći koji što šutevima za tri poena što dominacijom ispod koša lome protivnika i obezbjeđuju sebi miran kraj prvog poluvremena.

Gosti kao da se nisu mogli probuditi. Nastavak ponovo obilježavaju košarkaši Studenta. Ovoga puta Peđa Lončar i Davidović igraju glavne uloge i ne dozvoljavaju iznenađenje pa tako sa 17 poena u košu protivnika privode meč kraju. Zadnji period pokazao je koliko su Ćikićevi momci fizički spremni te da su s razlogom najbolja ekipa u prvenstvu. Postižu 14 koševa i stavljaju tačku na utakmicu.

Najefikasniji u domaćem sastavu bio je Davidović sa 18 postignutih koševa, dok je to kod gostiju bio Damjanović sa 15.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi