SKK Student uvjerljiv protiv Gradine

Prijateljska utakmica

SKK Student uvjerljiv protiv Gradine

D. Vejo

Košarkaši banjalučkog Studenta sinoć su na svom parketu u prijateljskoj utakmici slavili protiv ekipe Gradine rezultatom 94:63 (51:36).

O prvim impresijama nakon susreta, pričao je trener domaće ekipe.

"Mi smo otvorili dobro utakmicu, ispoštovali ideju da je ovo trening meč koji ima za zadatak veliko energetsko trošenje u smislu trčanja i agresivne odbrane. Protivnik nas je malo poremetio zonom, koju smo individualno poslije riješili. U posljednjoj četvrtini, kolega trener je igrao sa juniorskom postavom što je doprinjelo ovolikoj razlici. Inače, na kraju treće četvrtine bilo je 61:49. U utorak bismo trebali igrati uzvratnu utakmicu u Tešnju, gdje ćemo i mi ali i protivnik biti kompletni", rekao je za SportSport.ba trener Studenta, Aleksandar Ćikić.

Kada je u pitanju domaći sastav, istakli su se Bojović sa 19, zatim Pavlović sa 14, Putnik 12, te Vukotić i Davidović koji su pripisali devet poena.

Kod gostiju, to je bio Mehuljić sa 16 i Zukanović sa 14 ubačenih poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi