SKK Student uvjerljiv protiv KK Bratunac

Prva muška liga RS

SKK Student uvjerljiv protiv KK Bratunac

D. Vejo

Košarkaši banjalučkog Studenta slavili su večeras na svom parketu u okviru četvrtog kola Prve muške lige Republike Srpske protiv Bratunca rezultatom 88:59, po četvrtinama je bilo 20:13, 26:15, 19:13 i 23:18.

Od početka do kraja utakmice Student je dominirao parketom. Prvi period dobijaju s 20:13. U istom tempu izabranici Aleksandra Ćikića nastavljaju i u drugoj četvrtini koju dobijaju 11 razlike. Na odmor se odlazi s prednošću domaćina od 18 poena razlike (46:28).

U trećoj dionici igralo se čvrsto na obje strane, ali više želje, spretnosti i htjenja pokazala je domaća ekipa koja isti dobija. Posljednji period, Student je otvorio serijom od 5:0, nakon čega mirno ulazi u završnicu meča te ostvaruje novi trijumf.

Najefikasniji u domaćem sastavu bili su Bojović i Davidović sa 17 datih poena, dok je to kod gostiju bio Kovačević sa 18.

Ostali rezultati:

OKK Rudar - KK Sokolac 84:89

KK Sutjeska - OKK Slavija 1996 83:64

KK Teslić - KK Varda HE 54:81

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi