Skromna partija Tomića u porazu Partizana od Bešiktaša

Skromna partija Tomića u porazu Partizana od Bešiktaša

D. Rakanović

Košarkaši Partizana poraženi su u prijateljskoj utakmici od Bešiktaša rezultatom 85:79.

Partizan je nakon prvog poluvremena imao osam poena prednosti (45:37), ali je Bešiktaš u trećem periodu na krilima nekadašnjeg NBA igrača Earla Clarka došao do velikog preokreta i prednosti od 11 poena pred posljednjih deset minuta utakmice (55:66). 

U posljednjem periodu Partizan uspijeva smanjiti zaostatak na sedam poena razlike (78:85), ali za potpuni preokret nisu imali snage.

U Partizanu najbolji igrač bio je Đoko Šalić, koji je na probi u klubu, sa 17 poena uz četiri skoka, dok je Mihajlo Andrić postigao 13 poena. Bh. reprezentativac Obrad Tomić meč je završio sa četiri poena i imao je isti broj izgubljenih lopti. 

U ekipi Bešiktaša najefikasniji je bio Earl Clark sa 39 poena. Dvocifreni su bili i Boatright sa 19 i Lima sa 11 poena. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi