Sloboda bez Hujdurovića na Sparse

Derbi prvenstva u A1 ligi

Sloboda bez Hujdurovića na Sparse

Derbi prvenstva u A1 ligi odigrat će sarajevski Sparsi i OKK Sloboda iz Tuzle. Duel prvoplasirane i drugoplasirane ekipe odigrat će se u subotu, u dvorani u Vogošći, sa početkom u 16:30 sati.

U prvom dijelu setone Sparsi su pobjedili u Mejdanu, a u tuzlanskom timu navode kako su spremni za revanš. Istina stručni štab neće moći računati na usluge Nermina Hujdurovića koji je, prema ocjeni trenera Adnana Hodžića, najkorisniji igrač A1 lige.

 

“Ni jedan susret u A1 ligi nismo odigrali u kompletnom sastavu. Sad nam nedostaje Hujdurović, ali za razliku od prvog susreta sa Sparsima mogu računati na bekovsku liniju. Očekujem neizvjesnu utakmicu, fer i korektnu atmosferu, dobro suđenje i pobjedu svoje ekipe”, kaže Hodžić.

 

Do kraja prvenstva u A1 ligi ostala su još dva kola, a nisu poznati svi učesnici doigravanja. Već danas će mnoge stvari biti jasnije poslije dvoboja Play Off-a i Gradine. U tuzlanskom klubu ističu kako su spremni za završnicu sezone.

 

“Ne znamo kakvi će sastavi biti u doigravanju, ali sam siguran kako imamo iskusan tim koji može izboriti plasman u elitno društvo. No, mnoge karte su otvorene, a mi ćemo se maksimalno spremati za sve izazove”, najavljuje Hodžić.

 

OKK Sloboda u posljednjem kolu regularnog dijela prvenstva na svom parketu će dočekati sastav Play Off-a.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.