7. kolo Lige 12

Sloboda dočekuje Kakanj, u Tuzli vjeruju u pobjedu

J. Duvnjaković

Košarkaši Slobode će večeras u Mejdanu dočekati Kakanj u sklopu 7. kola Lige 12, a tim povodom je upriličena press konferencija.

“Nažalost mi smo se iz Širokog vratili potučeni do nogu. Bila je to jedna slaba predstava i zaista se nadam da će ekipa predvođena Vladimirom Mićanovićem i Miodragom Tanasilovićem pokazati svoje pravo lice jer nam odgovara samo pobjeda protiv Kaknja. Nažalost ponovo igramo u maloj dvorani. Očekujemo dobru atmosferu i pozivamo publiku da uljepša noć", rekao je Aid Berbić.

“Sutra dočekujemo ekipu Kaknja, ekipu koja zauzima četvrtu poziciju. Kakanj je jako kvalitetna ekipa, koja ima dosta dobrih igrača. Moramo biti koncentrisani 40 minuta i sigurno je da nas očekuje teška utakmica. Protiv Širokog smo loše odigrali, sinoć smo imali trening na kojem smo analizirali svoju igru, koncentrisat’ ćemo se na sebe. Mislim da imamo kvalitet i znanje da pred našom publikom odigramo jednu kvalitetnu utakmicu, ispravimo greške koje su nam se dešavale i uz maksimalan pristup slavimo", rekao je Mićanović:

"Što se tiče ekipe, imamo probleme sa povredama. Latifagić i Sekulović imaju stomačnu virozu, a tu su i Jovanović i Hrnčić. Nismo u dobrom zdravstvenom stanju ali nemamo pravo na alibi. Igrači koji budu najspremniji će sutra igrati, imamo obavezu da damo maksimum i nadam se da uz takav pristup pobjeda neće doći u pitanje. Odigrali smo dvije pripremne utakmice sa ekipom Kaknja, u Kaknju smo poraženi, a u Tuzli smo ostvarili pobjedu . Te dvije utakmice smo se upoznavali igrački, ali one nemaju dodirnih tačaka sa sutrašnjom utakmicom. Što se tiče njih, igraju agresivnu i brzu košarku. Moramo smanjiti njihove lagane poene, to su stvari na kojima radimo, smanjujemo broj naših tehničkih grešaka, moramo spriječiti ekipu Kaknja da se rastrče i to je to. Nemaju neke izrazite pojedince, u svakoj utakmici novi igrač postiže veliki broj poena".

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Utakmica između Slobode i Kaknja igra se večeras, a počinje u 19:30 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti