Sloboda izjednačila na 1:1 u duelu sa Sparsom

Finalna serija play-offa A1 lige

Sloboda izjednačila na 1:1 u duelu sa Sparsom

U prepunoj maloj dvorani Mejdan, u atmosferi koja je potsjetila na najslavnije dane Sloboda Dite, košarkaši OKK Slobode su u drugoj utakmici finalne serija play-offa A1 lige savladali sarajevske Sparse sa 64:61. Na taj način Tuzlaci su izjednačili na 1:1, a treća utakmica finalne serije se igra u srijedu u Sarajevu.

Večeras su se ekipe smjenjivale u vodstvu, a treneri su pokušali taktičkim nadmudrivanjima da navedu vodu na mlin svojoj momčadi. U konačnici to je uspjelo košarkašima OKK Slobode, koji su imali vjetar u leđa od domaćih navijača.

Kao nekad na tribinama su bili Suljo, Šećo, Kareli, Ćiro…, koji su uz mlađe vatrene navijače iz skupine Fukare davali berezervnu podršku momcima u “crveno-crnim” majicama.

Najefikasniji u taboru Slobode bio je Mladen Gligora sa 13, dok je poen manje ubacio Armin Avdibegović. Kod Sparsa Aleksej Nikolić je postigao 14, a Nedim Buza 13 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.