Sloboda iznenadila Čapljinu

Kup BiH

Sloboda iznenadila Čapljinu

A. Beganović

U drugom polufinalnom susretu košarkaškog kupa Bosne i Hercegovine Sloboda Dita je u neizvjesnoj završnici slavila protiv domaćina završnog turnira Čapljine (80:78)

Mlada ekipa tuzlanske Slobode iznenadila je favoriziranu Čapljinu te nakon 40 minuta "rovovske borbe" sasvim zasluženo je upisala pobjedu i izborila finale u kojem će sutra snage odmjeriti sa sarajevskim Studentima.

U sjajnoj atmosferi pred ispunjenim tribinama odigran je polufinalni susret košarkaškog kupa Bosne i Hercegovine. Čapljina je u duel sa Slobodom ušla je kao veliki favorit, no domaći košarkaši nisu uspjeli se othrvati pritisku i sasvim zasluženo su poraženi.

Utakmica je od samog početka bila neizvjesna, a odlučena je u posljednjim trenucima. Mladi košarkaši Slobode predvođeni sjajnim Filipom Adamovićem u presudnim momentima imali su više živaca u završnici.

Kod Slobode najefikasniji je bio već spomenuti Filip Adamović sa 20 postignutih poena, dok su kod Čapljine Ivan Baković sa 21 i Samir Lerić sa 17 postignutih poena bili najučinkovitiji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije