Josip Pandža, trener KK Kakanj

"Sloboda je zasluženo pobijedila"

Košarkaši Kaknja poraženi su u prvom susretu 19. kola Lige 12 od tuzlanske Slobode u Mejdanu 84:79. Kakanjci su vodili većim dijelom susreta, imali i +13, ali su poraženi.

"Sloboda je zasluženo pobijedila. U posljednjoj četvrtini frenetičnom borbenošću, pogođenim trojkama, stigli su našu prednost. Nama je na koncu bilo važno da izgubimo sa što manjom razlikom, jer smo Slobodu u prvoj utakmici dobili sa 19 poena razlike. Postoje opcije da će se zatvoriti krug na kraju prvenstva i da će koš razlika odlučivati putnike u Ligu 6", kaže Josip Pandža.

Na kraju na -5 Kakanj se na 30-ak sekundi prije kraja odlučio da brani napad. 

"Vidjelo se da ne možemo doći do preokreta. Zbog toga sam rekao igračima da brane napad, upravo zbog koš razlike", kaže Pandža.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.