Sloboda razbila Zrinjski u Mejdanu

Liga 6

Sloboda razbila Zrinjski u Mejdanu

E. Škorić

Košarkaši Slobode demolirali su Zrinjski u drugom kolu Lige 6 prvenstva Bosne i Hercegovine.

Sloboda je u Mejdanu sa 98:81 deklasirala goste iz Mostara, što je Tuzlacima druga pobjeda nakon što su u prvom kolu pobijedili Sparse.

U sjajnom meču, koji je večeras odigran u Mejdanu, Sloboda je na kraju uvjerljivo slavila. Prvu četvrtinu domaći igrači su dobili sa 24:22.

Najveći razliku crveno-crni prave u drugoj dionici (29:15) i na neki način rješavaju pitanje pobjednika iako je ostalo da se igra još 20 minuta. 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

I u drugom poluvremenu Sloboda je bila bolja na parketu, te je zasluženo stigla do još jedne pobjede.

Hrnčić je sa 20 poena vodio Slobodu do pobjede, dok je Rizvić ubacio 13 uz 10 skokova, a Petrić 12. U timu Zrinjskog bolji od ostalih bili su Svilar (21p) i Princ (20).

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.