Sloboda sigurna protiv Radnika

Pobjeda Slobode

Sloboda sigurna protiv Radnika

J. Duvnjaković

Večeras su u tuzlanskom Mejdanu košarkaši Slobode upisali treću uzastopnu pobjedu. U okviru 7. kola Lige 6 za opstanak savladali su ekipu Radnika BN Basket rezultatom 90:70 (22:19; 27:17; 20:18; 21:16). 

Sloboda je iz četvrtine u četvrtinu pokazivala nadmoć na parketu, pa je na kraju slavila pobjedu zlata vrijednu u borbi za opstanak u eitnom društvu BH košarke. 

Prva četvrtina pokazala je neke slabosti kod igre Slobode u odbrani, pa su gosti u više navrata pravili ofanzivne skokove, koje na kraju nisu iskoristili na adekvatan način. 

U nastavku se odbrana Slobode konsolidovala i uz odličnu igru u napadu donijela prednost od 20 razlike na kraju utakmice i nove bodove. Svoju predstavu u dresu Slobode večeras je imao mladi Nedžad Muratović sa 27 poena, a pratili su ga Mihailo Sekulović sa 19 i Enes Latifagić sa 14 poena. 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

U ekipi Radnika izdvojili su se Mujo Tuljković sa 20, Darko Damjanović sa 19 i Goran Vučičević sa 13 poena. U narednom kolu Sloboda gostuje ekipi Zrinjskog, dok Radnik dočekuje ekipu Bošnjaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi