Sloboda slavila protiv Kaknja

Sjajna 4/4 za preokret i pobjedu

Sloboda slavila protiv Kaknja

Košarkaši Slobode upisali su novu domaću pobjedu u domaćem prvenstvu. Ovoga puta, tim iz Tuzle je bio uspješniji od Kaknja rezultatom 84:79.

Nije dobro počelo po Tuzlake koji su nakon prve četvrtine gubili sa šest razlike, da bi se u nastavku gosti iz Kaknja još više rezultatski odlijepili i na odmor otišli sa prednošću od 13 poena.

U nastavku utakmice mnogo bolja igra Slobode. Do kraja treće dionice su se Tuzlaci vratili na jednocifren zaostatak, da bi sjajnom igrom u četvrtoj četvrtini potpuno preokrenuli rezultat i upisali pobjedu. Rezultat je u posjednjih deset minuta iznosio 33:19, pa je meč okončan pobjedom Slobode sa pet poena razlike.

Najbolji u pobjedničkoj ekipi su bili Adi Sarajlić koji je ubacio 27 poena, a tri manje je dodao Hasandić. Gostujući tim je predvodio iskusni Željko Palavra koji je ubacio 21 poen, a Ramo Rizvić je meč završio sa 15 poena i 13 skokova.

OKK Sloboda je ovom pobjedom zamijenila poziciju na tabeli sa današnjim protivnikom i sada zauzima treću poziciju.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Košarkaško prvenstvo BiH:

OKK Sloboda - KK Kakanj 84:79 (13:19, 17:24, 21:17, 33:19)

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.