Sloboda u Kaknju upisala treću pobjedu u Ligi za prvaka

Kakanj i dalje bez pobjede

Sloboda u Kaknju upisala treću pobjedu u Ligi za prvaka

E. Čaušević

Košarkaši tuzlanske Slobode savladali su večeras na gostovanju Kakanj (75:65) u okviru 4. kola Lige za prvaka.

Sloboda je danas upisala svoju treću pobjedu, dok je Kakanj još uvijek bez pobjede u dosadašnjem dijelu Lige za prvaka. Za izabranike Josipa Pandže ovo je bio već četvrti poraz u nizu što je svakako iznenađenje.

Tuzlanski tim je od početka utakmice imao prednost, a prvu dionicu dobili su sa 17:16. Ipak, u drugoj četvrtini Kakanj je zaigrao mnogo bolje, te se na pauzu otišlo kod rezultata 35:31 za domaće košarkaše.

No, treća četvrtina bila je presudna u večerašnjoj utakmci. Sloboda je ponovo bila bolja ekipa na parketu u Kaknju, te je stigla do preokreta i u nekim momentima imala je deset poena prednosti.

Dvije minute do kraja meča Kakanj je smanjio na 68:63, ali to je bilo sve što su uspjeli da urade. Sloboda je uspjela da zadrži prednost i upiše svoju treću pobjedu u Ligi za prvaka rezultatom 75:65.

Najefikasniji u ekipi Kaknja večeras je bio Palavra sa 17 poena, dok je Svilar dodao deset poena. S druge strane, u ekipi Slobode istakli su se Latifagić i Hasandić koji su ubacili po 16 poena.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Liga za prvaka, 4. kolo:

Kakanj - Sloboda 65:75

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi