Sloboda umalo do čuda u Laktašima

Tuzlaci bili blizu velikog preokreta

Sloboda umalo do čuda u Laktašima

M. Šljivak

Košarkaši Igokee pobijedili su večeras na svom parketu tuzlansku Slobodu 86:85 i tako su poveli s 1:0 u polufinalnoj seriji prvenstva BiH.

Prva četvrtina donosi izjednačenu košarku. Igosi su ovaj dio igre dobili s 20:17, ali bh. prvak ubacuje u brzinu više i na odmor odlazi sa 14 poena prednosti, 44:30.

Treći period na otvaranju donosi uvjerljivu igru domaćih. Prednost je rasla iz napada u napad i u jednom trenutku je iznosia čak 23 poena, 68:45.

Ipak, završne minute trećeg perioda bolje odigrava tuzlanski tim. Uspjeli su da smanje prednost Igokee i da u završnih deset minuta uđu sa minus 15, 70:55.

Sloboda je odlično odigrala i završnu dionicu. Na tri minute prije kraja trojkom Čerkezovića dolaze na samo minus jedan 79:78 i ovaj meč je ušao u neizvjesnu završnicu.

Međutim, Tuzlaci do preokreta nisu mogli. Iako su imali i napade za vodstvo, te za  izjednačenje i produžetak. Igokea je uspjela da na iskustvo dobije ovaj meč i da dođe do vodstva u seriji.

Do nje ih je vodio Vuk Radivojević sa 24 poena, Strahinja Mićović je dodao 17, dok je Almir Hasandić na drugoj strani ubacio 26 poena.

Prvenstvo BiH, polufinale, 1. utakmica:

Igokea - Sloboda 86:85 (20:17, 24:13, 26:25, 15:30)

IGOKEA: Pašajlić, Mićović 17, Talić, Robinson 9, Pešaković 10, Milošević 8, Glogovac 1, Albijanić 4, Radivojević 25, Mahkovič 4, Rikić 9.

SLOBODA: Pilavdžić, Hasandić 26, Hrnčić 9, Rikalo 16, Brown 3, Latifagić 5, Đumić 5, Čerkezović 9, Muratović 5, Petrov 7, Ahmedović.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi