Slovenci prvi testiraju Firićev tim

Počinju prave provjere za košarkaše BiH (U-16)

Slovenci prvi testiraju Firićev tim

Muška kadetska košarkaška selekcija Bosne i Hercegovine (U-16) tokom ovog vikenda će u Slovenj Gradecu odigrati dvije test utakmice protiv vršnjaka iz Slovenije.

Prvi susret na rasporedu je već danas, dok će drugi meč ova dva tima igrati u nedjelju. Povratak naše selekcije u Sarajevo prema planu i programu zakazan je za ponedjeljak.

 

Selektor Gordan Firić na ovaj put je poveo svih 16 igrača. Prema informacijama iz našeg stručnog štaba svi košarkaši će dobiti priliku. Nakon povratka u BiH, Firić će sa svojim saradnicima odlučiti da li će pripreme za EP u Rumuniji od 9. do 19. jula nastaviti sa 12 igrača ili će se još jedan izvjestan period trenirati sa 16 košarkaša.

 

Utakmica sa Slovenijom, koja je u uzrastu do 16 godina član odabranog društva A-divizije idealna je prilika da svi u našem timu dobiju jasniju sliku kada je u pitanju izgled  rostera za šampionat u Bukureštu, kao i očekivanja tokom istog.

 

Slovenija je prvi jači protivnik u ovogodišnjim pripremama selekcije do 16 godina, a slijede i prijateljske utakmice protiv Crne Gore i Srbije.

 

Interesantno je i to da će naša selekcija upravo nakon gostujućeg meča sa Srbijom odmah putovati na Evropsko prvenstvo zbog manjih troškova. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.