Slovenci tvrde: Preldžić izabrao Sloveniju

Slovenci tvrde: Preldžić izabrao Sloveniju

A. Beganović

Sjajni bh. košarkaš, igrač turskog Fenerbahcea, Emir Preldžić, prema pisanjima slovenačkih medija, odnosno tvrdnjama direktora košarkaške reprezentacije Slovenije, Mateja Avanzoa, na Svjetskom prvenstvu u Turskoj branit će boje Slovenije.

Podsjetimo, Preldžić je odbio poziv bivšeg selektora Slovenije Jurija Zdovca, koji ga je bio uvrstio na spisak za Evropsko prvenstvo koje je igrano prošle godine u Poljskoj i bio je spreman obući dres naše reprezentcije , no nije dobio dozvolu od FIBA-e jer od strane Košarkaškog saveza Slovenije nije dobio dozvolu za promjenu košarkaškog državljanstva.

"Imam veliku želju da zaigram i nadam se da ću uspjeti u tome. Ostalo ništa ne mogu da kažem, jer zaista ne znam kakve su mogućnosti", rekao je početkom septembra 2009. godine za naš portal Emir Preldžić, no kako sada stvari stoje, najvjerovatnije ćemo ostati bez još jednog sjajnog košarkaša.

Direktor Košarkaškog saveza Slovenije, Mateja Avanzo, za tamošnje medije je izjavio da je razgovarao sa Preldžićem i da je sve dogovoreno što se tiče njegovog nastupa u Turskoj.

"Boravili smo u Istanbulu gdje smo obavili razgovore sa Boštjanom Nachbarom i Emirom Preldžićem. Večera je za nas bila više nego uspješna. Konačno su razriješene sve dileme, Preldžić je izrazio želju da ponovo obuće slovenački dres i ukoliko se do kraja sezone ne dogodi šta nepredviđeno, Preldžić će na Svjetskom prvenstvu u Turskoj nastupati za Sloveniju", rekao je Matej Avanzo za tamošnje medije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.