Službeno: Damir Mulaomerović novi trener Cibone

Na klupi naslijedio Slavena Rimca

Službeno: Damir Mulaomerović novi trener Cibone

A. Beganović

Nekadašnji trener tuzlanske Slobode, Damir Mulaomerović, imenovan je za novog trenera zagrebačke Cibone.

Mulaomerović će na klupi zagrebačkog kluba naslijediti Slavena Rimca, svog nekadašnjeg saigrača, koji je protekle dvije godine vodio Cibonu.

"Vraćam se u klub koji je obilježio moju igračku karijeru i dolazim na mjesto trenera velikog kluba, bez obzira na trenutne probleme koje imamo. Velika je čast, ali i odgovornost. Ovo je za mene i velika prilika. Nisam ovdje da obećevam velika čuda, ali uvjeren sam da će Cibona u narednom periodu igrati bolje", izjavio je Mulaomerović.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Nekadašnji trener Slobode na klupi Cibone će debitovati u nedjelju kada će u Draženovom domu u okviru 14. kola Regionalne lige snage odmjeriti zagrebačka ekipa i Zadar.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.