Službeno: Emir Sulejmanović novi igrač Cibone

Bh. reprezentativac potpisao ugovor

Službeno: Emir Sulejmanović novi igrač Cibone

M. Šljivak

Košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine Emir Sulejmanović novi je igrač zagrebačke Cibone.

Ovaj 21-godišnji krilni centar u redove hrvatskog velikana dolazi iz Barcelone čiji je član bio u prethodne tri godine, a u Ciboni će sarađivati s aktuelnim selektorom bh. selekcije Damirom Mulaomerovićem.

Sulejmanović je prethodnih sezona igrao za B tim Barcelone. Bio je među najboljim pojedincima ovog kluba, a prije katalonskog velikana nastupao je za Union Olimpiju.

Emir je visok 206 centimetara i može pokrivati obje pozicije pod košem, a pored izuzetnih atletskih sposobnosti odlikuje ga i zaista odličan šut iz vana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi