Službeno: Mirza Alibegović potpisao za Orlandinu

Potencijalni reprezentativac BiH

Službeno: Mirza Alibegović potpisao za Orlandinu

M. Šljivak

Potencijalni reprezentativac Bosne i Hercegovine Mirza Alibegović potpisao je ugovor s italijanskom Orlandinom.

Ovaj 25-godišnji šuter u redove ovog tima dolazi iz Torina, gdje je protekle sezone u Seriji A ubacivao gotovo osam poena na utakmici uz odličan šut iz igre.

Giuseppe Sindoni, sportski direktor Orlandine, zadovoljan je činjenicom da su doveli jako dobrog šutera u svoje redove.

"Pred nama je jako teška sezona. Poznato je da ćemo igrati prvenstvo i evropske kupove i širina rostera nam je jako bitna. Vjerujemo da će nam Mirza dosta pomoći. Igrao je  prošle sezone jako dobro i njegov tim je bio veoma blizu doigravanja. Smatram da ima stil igre koji nama odgovara i daće veoma brzo postati miljenik navijača", rekao je Sindoni.

Alibegović dolazi iz poznate košarkaške porodice. Njegov otac Teoman je nastupao za italijanske velikane i reprezentaciju Slovenije, a brat Amar je igrao za omladinske selekcije BiH.

Upravo je i Mirza i jedan od kandidata za dres naše selekcije i vrlo lako bi se moglo desiti da ga već na jesen gledamo u dresu bh. tima.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi