Smajlović: Iskra je ekipa koja uvijek igra za koš više

Član KK Travnik Bosna Tours

Smajlović: Iskra je ekipa koja uvijek igra za koš više

S. Mlaćo

Košarkaši Travnika Bosna Tours u subotu će u svojoj dvorani ugostiti KK Iskra Bugojno.

Radi se o kantonalnom derbiju A-1 lige naše zemlje, a u redovima Travničana vjeruju da mogu savladati Bugojance, te upisati nove bodove.

"S obzirom da je kantonalni derbi i da je Iskra nanizala dvije uvjerljive pobjede protiv Gradine i Lukavca,  njihova forma je u usponu. U prvom dijelu sezone smo pobijedili u Bugojnu sa malom razlikom i ovo je ekipa koja igra uvijek za koš više što pokazuju dvije uvjerljive pobjede protiv izravnih konkurenta za opstanak. Naporno smo radili čitavu sedmicu i uigravamo neke akcije da bi što spremnije dočekali ovaj derbi u subotu", kazao je za SportSport.ba član KK Travnik Bosna Tours Neven Smajlović.

Travničani se trenutno nalaze na osmom mjestu sa 21 osvojenim bodom. 

"Prvim dijelom sezone smo zadovoljni iz tog razloga što nam je ovo premijerni nastup u A-1 ligi. Na polusezoni je došlo do smjene trenera i ostali smo bez dvojice igrača koji su prešli u KK Promo Donji Vakuf. U drugom dijelu smo doživjeli par neizvjesnih poraza, ali sa novim trenerom se dižemo iz utakmice u utakmicu. Sasvim sigurno možemo očekivai bolju igru i više pobjeda. Cilj kluba je opstanak i da se napravi baza igrača za narednu sezonu u kojoj će nam biti cilj Play off", dodao je Smajlović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije