Sokolac deklasirao Rudar, Varda sigurna protiv Teslića

Prva muška liga RS

Sokolac deklasirao Rudar, Varda sigurna protiv Teslića

D. Vejo

U okviru 18. kola Prve muške lige Republike Srpske košarkaši Sokoca i Varde ostvarili su uvjerljive trijumfe.

Četvrtoplasirana ekipa u ligi, Sokolac je na svom terenu dočekao Rudar iz Ugljevika. Domaćin je na ovom susretu ostvario uvjerljivu pobjedu rezultatom 94:63, po četvrtinama je bilo 26:11, 24:18, 24:17 i 20:17.

Od prvog sudijskog zvižduka, Sokolac je imao jasan cilj, a to je trijumf pred svojom publikom. U pobjedničkom temperamentnu su se i postavili. Na odmor, domaćin je otišao sa prednošću od 21 poenom razlike (50:29).

U nastavku meča, viđen je isti scenario. Ponovo je jedan tim vodio glavnu riječ na parketu, pa je s toga Sokolac na kraju ostvario veliku pobjedu.

Najefikasniji u domaćem timu bio je Pečenica sa 23 poena, dok je to u poraženoj ekipi bio Tomić s 21. poenom.

Drugi meč, bio je onaj gdje su snage odmjerili Varda HE i fenjeraš Teslić. Tim iz Višegrada slavio je sa velikih 93:67. U pobjedničkoj ekipi istakao se Sudžum sa 26 postignutih poena, a u redovima Teslića to je bio Dragonjić sa 31.

Jučer su snage odmjerili:

Radnik - Borac 73:62

HEO - Prijedor 67:58

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti