Sokolac slavio na gostovanju u Bratuncu

Prva muška liga RS

Sokolac slavio na gostovanju u Bratuncu

D. Vejo

Košarkaši Sokoca slavili su večeras u 23. kolu Prve muške lige Republike Srpske na gostovanju kod ekipe Bratunca rezultatom 50:72, po četvrtinama je bilo 14:22, 9:20, 17:19 i 10:11.

Tokom cijelog susreta gosti sa Sokoca bili su dominantniji tim i vodili glavnu riječ na parketu.

Pečenica i Okiljević bili su raspoloženi u prvom poluvremenu kada je u pitanju gostujući tim. Nakon prve dvije četvrtine, košarkaši Sokoca imali su pozamašnu prednost od čak 19 poena (23:42).

Mirne glave ušli su gosti u nastavak susreta. Iako su smanjili gas te praktično pustili protivničkoj ekipi lake poene, ponovo su uspjeli da dobiju oba kvartala te tako stignu do novih bodova.

Najraspoloženiji u redovima domaćina bio je Bogičević sa 18 poena, dok je to kod Sokoca bio Pečenica sa 19.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi