Španija preokretom do trijumfa u prepunoj Skenderiji

Poraz U-17 reprezentacije

Španija preokretom do trijumfa u prepunoj Skenderiji

M. Šljivak

Mlada U-17 reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je večeras u Skenderiji od selekcije Španije rezultatom 77:74.

Uvodne minute su protekle u izjednačenoj igri. Igralo se koš za koš, ali je potom krenula nezaustavljiva serija naše selekcije predvođena Džananom Musom i Sanijem Čamparom. 

Prednost se povećala iz napada u napad, igrala se i jako dobra odbrana, te je nakon prve dionice bilo plus 13 u korist naše reprezentacije, 31:18.

Nastavila je ekipa Josipa Pandže s boljom igrom i u drugoj dionici. Iako je Španija uspjela smanjiti prednost, nakon prvog poluvremena reprezentacija BiH imala je devet poena prednosti, 42:33.

Treći period ne donosi previše lijepu košarku. Naša selekcija nije mogla poentirati, ali srećom ni Španci na drugoj strani nisu bili previše raspoloženi, pa je nakon treće dionice bilo plus osam u korist BiH, 57:49.

Uspjesli su Španci da se potpuno vrate u meč u posljednjoj dionici. Bh. selekciju nije služio šut, što je protivnik koristio, te je na nešto manje od dvije minute prije kraja trojkom Gonzalesa Španija povela 69:67.

Na kraju su Španci dodatno povećali prednost. Novom trojkom Gonzalesa i poenima s linije Carrassca otišlo se na plus sedam (74:67), ali tu nije bio kraj. Mutić je poentirao, Musa krade loptu i nakon ofanzivnog skoka pogađa za 74:72. Ipak, na kraju Španija s linije bacanja dolazi do pobjede, te je našoj selekciji nanijela prvi poraz u pripremnim mečevima za Svjetsko prvenstvo.

Busquets je predvodio goste do trijumfa sa 17 poena, dok je kod bh. tima Džanan Musa postigao 32 poena uz 11 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi